Kettujen leirikoulu

Luokkamme oli leirikoulussa 13-14.3.18. Kokoonnuimme aamulla takka-aulassa, pakkasimme eväät ja lähdimme kohti Meriharjun luontotaloa.

Menimme kolmella kulkuneuvolla, junalla, metrolla ja pikkubussilla. Bussi oli todella ahdas ja suurin osa meistä joutui seisomaan. Saavuimme luontotalolle ja jouduimme odottamaan että pääsisimme sisään. Sisällä meillä oli hetki aikaa majoittua huoneisiin. Söimme koululta ottamiamme eväitä.

Menimme merenrantaan tekemään lumiveistoksia,kun kaikki olivat valmiita esittelimme toisillemme valmiit veistokset.

Menimme syömään sisälle vanhempien tekemää kanakeittoa. Ruoan jälkeen meillä oli vapaa-aikaa.

Teimme pienissä ryhmissä itse pitsoja. Teimme itse taikinan ja saimme valita täytteet pitsoihimme. Pitsat olivat hyviä mutta täyttäviä.

Meillä oli taas vapaa-aikaa ja saimme syödä karkkeja. Vapaa-ajan jälkeen olimme tanssibattlea ja leikimme sisällä piilosta pimeässä ja etsijöillä oli taskulamput. Talo oli tosi iso ja siellä oli paljon huoneita jonne oli hyvä piiloutua. Söimme iltapalaa ja saimme halutessamme paistaa makkaraa.

Meillä oli taas hetki vapaa-aikaa jonka jälkeen menimmme nukkumaaan. Yöksi meiltä takavarikoitiin puhelimet. Pojat nukahtivat melkein heti mutta tytöt eivät saaneet heti unta. Aamulla heräsimme noin 6.30 ja menimme yhteisiin tiloihin pelaamaan twisteriä.

Söimme aamupalaksi hedelmäsalaattia ja pannukakkuja. Sitten meillä oli hetki vapaa-aikaa joilloin meidän piti pakata tavaramme.

Lähdimme Meriharjun luontotalolta noin 10.00. Menimme taas pikkubussilla jonka jälkeen menimme metrolla Itäkeskukseen ja sieltä bussilla takaisin koululle syömään. klo 12.00 saimme tietää tulevat yläasteemme.

– Iida, Pinja ja Mimosa

–––

Olimme harkinneet jo kauan leirikouluun lähtöä. Päätimme lähteä Meriharjun Luontotaloon, jossa sai yöpyä ilmaiseksi 1 vuorokauden.

Koitti 13.3.2018 jolloin lähdimme leirikouluun. Leirikoulussa vietimme n. 1,5h ulkona veistämässä lumiveistoksia.

Lounaana meillä oli kanakeittoa, joka oli vanhempien tekemää. Päivälliseksi meillä oli pizzaa, jota rupesimme tekemään jossain vaiheessa päivää.

Meriharjun Luontotalo on sisältäpäin ainakin miltei kokonaan puinen, siellä on tytöille ja pojille huoneet erikseen. Tyttöjen huoneessa oli ainakin 12 kerrossänkyä, mutta poikien huoneesta emme tiedä. Onneksi opettajat nukkuivat eri huoneessa kun me.

Kuten jo mainitsimme niin meillä oli päivälliseksi pizzaa, jota me tehtiin itse. Meillä oli pää täytteinä kalkkunaa, jauhelihaa ja tonnikalaa. Lisäksi lisukkeina tomaattia, sipulia jne.

Päivän aikana meillä oli mm. dance-battle ja taskulamppu piilosta. Pari oppilasta eivät yöpyneet ja heidät haettiin kotiin kello 9 jälkeen.

Oli tarkoitus mennä nukkumaan kello 22.00, mutta se vähän meni tytöillä niin että suurin osa nukahti vasta kello 12 paikkeilla.  Tosin pari henkilöä nukkui yön aikana n. 30min-2h.

Meillä oli kuitenkin ikimuistoinen päivä siellä.

– Kettu-luokan oppilaat